Странице

уторак, 28. април 2015.

Kako provesti Prvi maj?

Hallo Leute♥

Ja, kao pametno dete, danas imam svašta pametno da vam kažem o tome kako provesti Prvi maj.


Za početak, pošto smo mi svi pametna deca, trebalo bi da se malo informišemo zašto uopšte postoji ovaj praznik.
Prvi maj ili Međunarodni praznik rada nastao je još 1886. godine. Na ovaj datum je više stotina hiljada radnika izašlo na ulice Čikaga, zahtevajući opšte prihvatanje osmočasovnog radnog dana. Od tada se ovaj praznik proslavlja širom sveta kao Međunarodni praznik rada. 

A sada da se vratimo na temu!

Ako razmišljate kako da provedete Prvi maj, mislim da vam mogu pomoći. Svake godine u društvu kruže priče o tome gde će ko da ide za vreme ovog praznika, neki idu na putovanje, neki kod bake na selo, neki na vikendicu, neki roštiljaju u dvorištu.. I onda sam tu JA-osoba koja ne voli gužvu, muka joj je od roštiljanja i dima, nemam vikendicu... Ako spadate u grupu ljudi kao ja i želite nekako da provedete ovaj praznik, a da ne idete na roštilj, imam nekoliko predloga za vas.
P.S.: Svi koji vole da roštiljaju, srećno i lepo se najedite!

NÚMERO  UNO

Ako ste tip koji voli da provodi vreme napolju-izađite napolje! Nađite društvo koje takođe nema planove, prošetajte gradom, parkom, idite na sladoled, izađite barem u dvorište, igrajte se loptom, sunčajte se, pričajte! Provedite dan u smehu, trač partijama ili kako god da vama prija.

NÚMERO  DOS

Ako ste, ipak, više tip koji voli da bude kod kuće, pozovite drugarice da dođu kod vas. Možete gledati vašu omiljenu seriju, praviti kolače, spremati picu, napraviti pidžama parti ili jednostavno samo sedeti i pričati u nedogled. :D

NÚMERO TRES

Mada, ako više volite da budete sami, onda jednostavno provedite vreme radeći stvari koje volite. 

SPEND SOME ME TIME

Šetajte, volite rolere, sedite na neku klupu i gledajte nebo, ili još bolje ako ste u mogućnosti, lezite na travu(pesak, beton, gde god) gledajte u nebo ili žmurite. Provedite vreme opuštajući se, razmišljajući o nebitnim (možete i o bitnim) stvarima. Možete ostati u krevetu ceo dan sa zalihom hrane i omiljenom serijom ili knjigom. Lakirajte nokte, pravite nove frizure, napravite neku DIY džidžabidžu (jako volim ovu reč).

Na kraju, najbitnije je da se odmorite, koliko-toliko, jer nam je ovo POSLEDNJI, da dobro ste pročitali, POSLEDNJI slobodan dan do kraja školske godine. :'(
ALI MI IDEMO SAMO POZITIVNO, JE L' TAKO? :D Meni je ostao još 51 dan do kraja! A vama? Odbrojavaćemo zajedno.

Nadam se da će vam neka od mojih ideja biti korisna ili da će iz nje izaći neka vaša!
 V.


4 коментара:

  1. Tvoj blog mi se jako svida! Post je odlican, ideje takodje. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post. Veoma lepo pišeš tako da sam se učlanila. Ja sam inače uvek za sleepover sa drugaricom za vreme nekog praznika.
    Inače mi , osmaci , se raspuštamo za 29 dana. :D

    http://styleonfirstplace.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti! ♥
      Blago vama, mi u srednoj školi imamo još 44 dana :(
      P.S.: Srećno na prijemnom! ^-^

      Избриши