Странице

уторак, 12. мај 2015.

RELAX TIME- Odmor od učenja

Hallo Leute♥


Još jedan ponedeljak je skoro pri kraju (hvala nebesima), što znači da je i još jedna nova radna nedelja počela (i da će se ukoro završiti). Dosta dugo sam razmišljala o čemu da pišem, plus me je i škola ometala u svakodnevnom razmišljanju, pa evo posle 6 dana napokon mogu da sednem i napišem nešto.

Pošto dosta ljudi trenutno priča i piše o tome kako da uspešno naučite nešto i kako da poboljšate uspeh na kraju, ja, kao pametno dete, danas ću vam reći kako da se opustite i odmorite od učenja. Zapravo veoma bitna stvar kod uspešnog učenja!

Pa prvo da razjasnimo nešto, ovo može biti i pauza između dva predmeta ili jednostavno vreme koje provodimo sami sa sobom opuštajući se.


NÚMERO UNO
 Upravo ste završili učenje geografije i treba da počnete sa istorijom. Pauza između ne mora da bude predugačka, a ni prekratka. Ne mislim da će vam mnogo škoditi da uzmete 20 minuta i da ih odvojite da biste odslušali par omiljenih pesama (možda se i isplesali uz njih?). Tih 20 minuta će vam veoma značiti, verujte mi. :)


NÚMERO DOS
Završili ste istoriju i shvatate da imate još i sprski. Knjigu nikako da uzmete u ruke (ne osuđujem nikoga i sama sam takva :( ). Dok vas to ne uzimanje knjige u ruke ne prođe, prošetajte do kuhinje i pojedite nešto. Najbolje bi bilo da to bude neka voćka ili neki zdraviji izbor, ali YOLO pojedite šta vam se jede. Jer ipak treba da UČITE.



P.S.: Samo nemojte da se prejedete! Posle prejedanja će nam svima biti draže da odspavamo malo nego da uzmemo knjigu i učimo.

NÚMERO TRES
I srpski je napokon gotov! Jeeeeeeeeeeej! Ali, čekajte, da li je to kontrolni iz biologije sutra?! O da, jeste.. :'((( Mislim da bi bilo najbolje da ne plačete (ako uspete), nego da odete napolje i prošetate krug oko zgrade, kuće itd. Razbistrićete um i biologija će vam pasti 10 puta lakše. Samo nemojte da preterate sa šetnjom, biologija se neće sama naučiti.


NÚMERO CUATRO
Da li je moguće?! Pa sve ste završili! Bravo, svaka čast! A sada, pravi odmor. Upalite televizor, pogledajte par epizoda neke opuštajuće serije, pogledajte društvene mreže ili jednostavno, zadovoljno lezite na pod i uživajte. Iz ličnog iskustva, najbolje što možete da uradite jeste da pozovete najbolju drugaricu ili druga i započnite trač partiju (šalim se, pričajte o čemu želite). Možete se usput i propitati (ako ste taj tip osobe, a ako niste, batalite sve u vezi sa školom) ili proveriti da li ste sve obavili za naredni dan (barem što se tiče skole). I divna, topla kupka je u svakom slučaju dobrodošla.


Sve u svemu, pročitajte to što ste učili pred spavanje i spremni ste za nove pohode!
(I opet dajem savete za bolje učenje... I'M REALLY SORRY)


V.



18 коментара:

  1. Sviđa mi se post, super je. :)

    http://blogforcoolgirls.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Uhh,odlican post!
    http://ksenijalukic79.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Pametno dete, mnogo mi se dopada tvoj blog i tvoj neobavezan i opustajuci nacin pisanja. Odlican blog, i odlican post. Dopada mi se sto si ''knjiski moljac'', jer smo sasvim iste-knjige su moje najbolje drugarice. Volela bih da te posavetujem-meni ova zelena slova malo smetaju, nekako mi idu na zivce haha. Ceo blog ti je pastelan i volela bih da to bude i sa naslovom, znaci, mogu ta slova dda budu crna ili tako neke tamnije boje, ako zelis da se izdvajaju, ali nemoj ovako drecavo.
    Nadam se da se ne ljutis , ovo je samo konstruktivna kritika.
    Zapratila sam te, ti si mi jedna od omiljenih blogerki!
    bice mi cast da te vidim kao citaoca na mom blogu: http://jelenabeutandlifeblog.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno! ♥ Prihvatam kritiku i odmah ispravljam! :D Naravno da se ne ljutim. Još jednom, hvala. Zapratila sam te, ali to možda me možda ne vidiš kao Pametno dete, pošto sam prijavljena preko svog Google+ naloga, pa piše moja ime i prezime. :)

      Избриши
  4. Odličan post, jako mi se sviđa tvoj stil pisanja nekako je jako opištajuč i to volim kod bloggerka.
    Mislim da jako pomaže da prije/izad učenja izađemo na svijež zrak jer nas to nekako ,,razbistri'' i odmah se bolje osječamo. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Imaš divan blog i zaista mi se svidja kako pišeš. Učlanila sam se u tvoj blog i evo me 10 minuta uljim u tvoje postove, haha! Stvarn si pametno dete!

    Poseti moj blog i učlani se ako želiš-----→ justforgirrl.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. hahahah sjajno pises :D
    ako bi zelela da se zapratimo, bilo bi mi drago :))
    Lep vikend!
    isidora
    http://highheelpoodl.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  7. Super ti je post kao i cijeli blog, samo nastavi tako :) ako želiš pogledaj moj blog i učlani se :* http://fdiarybyz.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  8. Super je postt..A i blog mi se dopadaa. ;) Samo tako nastavi, napredovaćeš još višee.. :D

    Posjeti moj blog...
    Ako ti se dopada učlani se -------> allforyou23.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Odlican post! :)

    dianadblogging.blogspot.com

    ОдговориИзбриши