Странице

среда, 30. март 2016.

Hallo Leute

Herkul Poaro. Ili ako neki više vole izvorno-Hercule Poirot. Osoba koja me je uvela u svet misterija i "krimića". Mislim, logičinije je da je to učinila Agata Kristi, koja ga je stvorila, ali ipak mi je on prirastao srcu.

Prva vrsta romana koje sam počela da čitam, naravno posle tinejdž-ljubavnih-komičnih, bili su krimi. Moja mama je obožavala da ih čita i odatle naša kolekcija knjiga sa poznatim detektivom. Naravno, tu ljubav je prenela i na mene.
Na početku i nisam bila nešto oduševljena knjigama, jer ipak ma koliko da sam pre čitala, jedna jedaneastogodišnjakinja nije baš u stanju da razume sve te zaplete u toku priče. Ali onda su počeli da prikazuju na televiziji seriju zbog koje su krimi stvari postale moja nova ljubav i zaokupljenost. Svemu tome najviše je doprineo glumac, Dejvid Sačet, koji je na tako fenomenalan način uspeo da  prikaže sve ono što je Agata napisala. Zbog toga, mogli ste i videti u prethodnom postu, posedujem veliku većinu epizoda ove serije.

Koliko znam, Poaro se pojavio u 30 i nešto romana (34 možda?), tako da ako još uvek niste pročitali ni jedan roman ove spisateljice, pravac u biblioteku i potražite neki od naslova. Jednu od 34 knjige će imati verovatno. Ali ako ste više za "moderniju" opciju, pravac na YouTube ili neki sajt sa serijama gde možete pronaći poneku epizodu.

Naime, ovaj post nije tu da bih ja pričala o svojoj povezanosti sa poznatim detektivom, njegovim brčićima i sivim ćelijama.

Želela sam samo da vam kažem da čim ugrabite malo slobodnog vremena, uradite ono što volite i ponekad stavite i sebe na prvo mesto, jer ipak sami sebi možemo najviše da učinimo. Za mene je to bilo ponovno prelistavlanje romana i gledanje misterija koje već znam napamet. Za vas će to možda biti šetnja, pravljenje kolača, odlazak u grad, spa dan ili nešto sasvim treće, ali učinite nešto za sebe s vremena na vreme.



Do sledećeg posta,
V.

12 коментара:

  1. Divan post draga ❤️!Obozavam Poaroa i ne znam ni sama koliko Sam ga puta gledala,citala malo manje moram priznati.Poslednji pasus posta me je podsetio da bas to moram uraditi ❤️!Divno!!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Divan post. Moja mama takodje voli da cita takvu vrstu knjiga, i ima ih par, moram da uzmem koju njenu knjigu da procitam haha. :*

    ОдговориИзбриши
  3. Agatu Kristi i sam ranije stalno čitala i tako reći obožavala, onda je usledila 'pauza' od nje, od skoro ponovo prelistavam njene knjige i tražim serije. ❤ Moja mama takođe čita takvu vrstu knjiga, pa ih zajedno razmenjujemo. ;* ;* ❤❤❤❤


    eslyisworldview.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  4. Jako lepo si napisala post, onako kako samo ti umes :) Poslednji pasus me je odusevio <3 I ja sam krimi romane zavolela zbog Agate Kristi, stvarno je najbolja :)

    www.neramisic.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Super post,slike su odlicne! Drago mi je da jos postoje mladi ljudi koji vole citati knjige hehe :)
    Za POIROTA znam preko televizije,nisam znala zapravo da postooje knjige hehe..I cini se vrlo zanimljivo no vjerujem ti da nisi mogla skuziti sve te zaplete preko knjige hehe :)
    Novi outfit post--> beautyshapes3.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno! Da, mnogo volim da čitam. Naravno, sada kada sam ih posle par godina ponovo pročitala, stvari su mi mnogo jasnije.☺

      Избриши
  6. odličan post

    http://anastazijaiemma.blogspot.hr/2016/04/essence-korektor-recenzija.html

    ОдговориИзбриши