Странице

субота, 11. јун 2016.

Nije fer!

Hallo Leute

Koliko puta ste ponovili sami sebi ovu rečenicu ove nedelje? Ili čak i danas? Ja mogu otvoreno da vam kažem da se "Nije fer!" u mojim mislima našlo najmanje 5 puta. A danas je bio još i dobar dan, što se pravednosti tiče.
Učim pet dana jedan predmet.
Odem na kontrolni.
Rezultati: 3

Moja drugarica ne pogleda lekciju.
Ode na kontrloni.
Uspe nešto da prepiše.
Rezultati: 3
Verujem da je mnogima ova situacija poznata. Pogotovo poslednji dani i zaključivanje ocena... Na kraju svi mi koji se trudimo tokom cele godine završimo sa istim ocenama kao i deca čiji roditelji su malo posetili školu i profesore.
Osim školske nepravde, postoji još mnogo njih koje me dosta bole.
Deca, koja su jako fina, dobra i vaspitana, bore se sa besparicom i trude se da pomognu svojim roditeljima, dok nevaspitana, drska i bezobrazna deca dobijaju uslove za život iz snova. 
Deca koja svoje roditelje veoma poštuju, cene i vole ostaju bez njih, dok deca kojima su roditelji samo izvor novca imaju prisustvo svojih roditelja tokom većeg dela života.
Mi koji nismo napadni, ne ulizujemo se i ne varamo, u 95% situacija prođemo gore od onih koji imaju suprotne osobine od naših.
Deca, a takođe i odrasli, koji imaju savršeno zdravlje se uništavaju preteranom konzumacijom alkohola i duvana, dok oni koji nisu imali sreće da budu u savršenom zdravstevnom stanju moraju da muče užasne muke.
Mene nepravda mnogo muči i oduvek želim da se izborim sa njom, ali tako samo još više i više pogoršavam stvari, tj. sama sebe mnogo mučim i "jedem" svoje živce i želudac boreći se za takozvanu pravdu. Šta je ta pravda? Zašto neki ljudi imaju potrebu da narušavaju taj sklad? Meni mnoge stvari ne mogu da dođu u glavu i zato imam potrebu da i vas pitam:
KAKO SE BORITE SA NEPRAVDOM?
DA LI STE USPELI DA SE POMIRITE SA TIME?
Baš o tome smo drugarice i ja pričale sa profesorkom fizičkog pre neki dan. Njen savet je bio da prestanemo da gledamo druge i da upoređujemo stvari, da gledamo samo sebe kao jedinstvenu personu.
Šta mislite, da li njen savet zaista može pomoći?
Da li je vredno probanja?
Napišite mi u komentarima, imam ogromnu želju da pročitam i tuđe stavove i savete. :*
V.

18 коментара:

  1. Na žalost, nepravda je nešto što moramo da prihvatimo. Koliko god se trudili da je ispravimo, neko će uvek imati prednost koju ne zaslužuje. Ali bitno je da promenimo ono što se može promeniti, a ostalo da ignorišemo. Žao mi je što ti se sve to izdešavalo ove nedelje, ali nemoj gubiti živce na osobe koje to ne zaslužuju. Na kraju krajeva, ti koja si vredna i orna ćeš u budućnosti bolje proći od osoba koje varaju. Ipak se ne mogu izvlačiti ceo život ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Nepravda je nešto što mene najviše nervira i moram se složiti sa tobom da je rečenica ?nije fer' iz mojih usta ovih dana izletela makar 10 puta. Imam druga iz odjeljenja koji je na polugodištu bio vrlodobar, a sada je moljakao za ocjene i zamalo prešao skroz odličan (do sada je zadržao luču). Ja sam se mnogo bunila zbog toga, ali ipak pravda učini svoje, tako da - jednog dana se sve otkrije. Nemoj da brineš! ♥

    innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh, baš mi je žao što se svi suočavamo sa takvim nepravdama, ali nas one čine jačima, zar ne? :*♥

      Избриши
  3. Ovo je tako realan post. U školi sam se toliko puta srela s nepravdom,da sam prestala i brojiti. Totalno se slažem ovo za ocjene, učila sam kemiju satima, dobila sam iz testa 3, a neka cura iz razreda, jedva pogledala gradivo, a dobila isto tri i to je ono što me ljuti, ali moja prof iz hrvatskog govori da nije bitna ocjena nego uložen trud, pa valjda je tako. Svaki put kad mi se dogodi nešto nepravedno kažem sebi "Život je pravedan zato što je nepravedan prema svima" i mislim da je to istina. To me nekako smiri, svima nam se prije ili kasnije dogode nepravedne stvari i treba se naučiti nositi s time. Također, mama mi je mnogo puta rekla da ću u životu iskusiti puno nepravde, tako da je nekako potreba da se naviknem i ne živciram oko toga. Nije vrijedno živciranja, pogotovo ako to ne možeš promijeniti. Inače, odličan post draga♥

    ОдговориИзбриши
  4. Ah, da... Mnogo puta me to naživciralo, zašto nepravda uopće postoji? Imam osjećaj da svi uvijek dobiju bolje od mene i da se uopće ne treba boriti. Ali ipak, ostaje nam da živimo samo svoj život, da se borimo za sebe i za svoje najbliže, da se trudimo najviše što možemo i sigurno ćemo uspjeti. Npr., netko možda ima bolje ocjene od mene, ali sam ja zadovoljna svojima i znam da sam se za njih maksimalno potrudila. :)


    Pink Is My Soul

    ОдговориИзбриши
  5. Baš sam sada kada sam otvarala ovaj post o tome razmišljala. Zašto se nekada događa da dobro dete trpi loše stvari. Da se dobrim ljudima loše stvari dešavaju. Bol, bolest, pa čak i smrt. Nije fer što dete koje se trudilo cele godine oko škole završi isto kao i prepisiač. UU potpunosti se slažem i saosećam sa tobom što se tiče oe teme. Drago si rekla svoje mišljenje i stav. Ali moraš da shvatiš da sako ima svoje probleme. Meni je to bilo teško da shvatim do pre nekog vremena. Ali kada se dogodilo nešto štro mi je doslovno promenilo život počela sam to da gledam sa druge strane.
    Neobaziri se na te ljude koji imaju iše sreće, sreća ih neće doeka pratiti. A za tebe što učiš i trudiš se će siguro doći vreme... Ljubim tee ♥ ♥ ♥

    http://modernastreberka.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Skroz se slažem sa tobom i znam da svako vodi svoje bitke, ali u određenim momentima nepravda jako zaboli..♥ :**

      Избриши
  6. Анониман12. јун 2016. 08:40

    Slazem se sa tobom!Sto se tice prvog primera to je velika istina,nazalost..

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  7. "Ne postoji nesto kao sto je pravda, unutar ili izvan suda" -Revenge (serija)
    Odlican post, i mene to jakooo jako nervira, ali vremenom shvatis da mozes samo da se trudis i da budes sto bolji od drugih stvari nema nista.. <3

    ОдговориИзбриши
  8. Ja mislim da sam uspela da shvatim da ništa, koliko god se ja trudila, neće uvek biti po mom. Kao što si ti rekla, mnogo je onih koji se trude da preko malih začkoljica stignu do boljih rezultata i što je najgore od svega to tako često izađe na dobro. Dok mi koji se trudimo i mučimo ostanemo na cedilu. Ipak, uspevam nekako da pređem preko toga, jer kako kažu, na kraju će svako dobiti ono što je zaslužio. :) <33


    www.marsyly.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa, nadam se da je tako i da ćemo i mi ostali dobiti ono zasluženo.♥

      Избриши
  9. Na zalost, ovo sve je istina, ali bi ipak trebali da gledamo sebe, jer iako mi mozda nismo varali a dobili smo istu ocenu kao neko ko jeste, to ipak znaci i da smo mi na neki nacin dobre osobe, pa cak iako smo gore prosli od nekog ko nije. :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. NAma je barem savest čista i znamo da smo uradili pravu stvar☺♥

      Избриши