Странице

среда, 20. јул 2016.

Za borce! #budimohumani

Hallo Leute♥

Često se uhvatim u razmšljanje 'Šta ako...?'. Razmišljam šta bi bilo kada bih bila jedino dete. Šta bi bilo da sam otišla u srednju školu u Beč? Šta bi bilo da nisam otvorila ovaj blog? Šta bi bilo da nisam odustala od dijete prošli put? Šta bi bilo da nisam odbila dečka koji mi je priznao da mu se sviđam? Šta bi bilo da sam sinoć legla ranije? Šta bi bilo da sa bolesna, a porodica nije u stanju da me isfinansira...? Znam samo da bi mi bilo drago kada bi neko hteo da mi pomogne.
Znate li koliko dece, a i odraslih, trenutno bore najveće bitke u životu, da bi sačekali dan kada će im put biti slobodan za mesto koje može da im pomogne? Na žalost, taj broj je ogroman.
Kada god ugledam bilbord sa plakatom na kom je slika osobe koja je nasmejana, a pored nje stoji broj na koji treba da se pošalje poruka za novčanu pomoć, srce mi se slama. Svaki put otpadne jedan komadić.
Pošto nisam u situaciji da pomognem na drugi način, trudim se da barem pošaljem poruke.
Žao mi je što ne stvaram čuda koja bi mogla da im pomognu, ali znam da njima i moje malo znači puno. Tako da svi koji ste u mogućnosti, telefon u ruke i pošaljite jedan SMS. 
Tih 100 dinara kojih biste potrošili na jedan sok, možete da upotrebite i malo pametnije.
Lično, moraću više da se potrudim, da slanje poruka pretvorim u rutinu. Barem jednom mesečno.
Kako vi možete pomoći?
Ako vidite da se negde u vašoj okolini održava humanitarni koncert, modna revija, utakmica ili ma kakva manifestacija-pravac tamo! Vaša ulaganja ne moraju biti velika, i 100 dinara znači.
Posetite sajt budihuman.rs za više informacija!
Budimo humani! 
Za Kristinu, Teodoru, Janju, Vuka, Dragana, Anđelu, Edina i sve ostale borce!
V.


22 коментара:

  1. SVAKA TI CAST NA OVOM POSTU!!!!JA SAM ZADIVLJENA TVOJOM HUMANOSCU I NACINU RAZMISLJANJA,ZAISTA PREDIVNO OD TEBE! <33 Od ovog meseca to cu zasigurno uvesti sebi u rutinu jer se potpuno razumemo kad se slamanja srca tice :)!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Jooj, ovaj post je predivan, slažem se sa svim što si napisala! I ja se trudim da doprinesem što više, iako to i nije nešto previše, ali - naše malo nekome znači mnogo. :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Post je predivan! Jako mi je drago da neko ima razmisljanje poput tebe.Ovime si pokazala svoju humanost. Svaka čast djevojčice!

    http://alwaysbepositiveee.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  4. Ti me svakim postom sve više i više oduševljavaš, ali stvarno. Ja sam sebi uvela u rutinu da šaljem SMS-ove za obrok deci sa Kosova i Metohije. I to radim na svake dve-tri nedelje šaljući po sto dinara (Odvojim 200 dinara sa mog računa za kredit mobilnog telefona) i osećam se bolje. I ja sam imala razna pitanja "Šta ako bih..." i onda odlučila da pomognem onima kojima je pomoć neophodna. Ovo je veoma humano od tebe i nadam se da ćeš jo nekome stvoriti lepu sliku o humanitosti i davanju ☺❤❤

    ОдговориИзбриши
  5. Imaš predivan način razmišljanja, stvarno predivno. Drago mi je što netko na blogu misli i o ovim stvarima☺♥

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo je jedan od najboljih postova koji sam ikad procitala! Mnogo mi je drago sto si se setila ove ideje! Ovo je veoma humano od tebe, dokaz da si veoma dobra devojka.
    Svim borcima zelim ogromnu srecu, nada i bolje sutra uvek postoje! Trudim se da posaljem sto cesce poruku, jer jedna poruka njima mnogo znaci. ♡♡♡

    btw, post o MIRU na mom blogu, posetite: introvertna-holandjanka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Aaaa prelepo od tebe sto si napisala post na ovu temu,pored toga sto je originalno na neki nacin pomogla si toj decici koja bi dala sve da ozdrave.Sve si upravu,i zao mi je sto svoj deci sveta ne mozemo pomoci 😁❤

    mywonderland-xoxo.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Mislim da je prelepo što si posvetila post ovome. ☺❤ Trudim se da kada god mogu i vidim neki bilbord ili slično pošaljem par poruka jer kao što si rekla, naše malo njima znači mnogo. ☺Ponekad se i ja zapitam kako bi meni bilo u njihovoj koži, pokušavam da saosećam i otuda moja želja da šaljem poruke u što većem broju.❤Hvala što si nam pokazala ovaj sajt, takođe ću pokušati da uvedem slanje u rutinu.☺❤
    <33333333333333333333333333333333

    💝 eslyisworldview.blogspot.rs 💝

    ОдговориИзбриши
  9. Svaka ti cast za ovaj post. Mnogo se razveselim kada vidim koliko ima ljudi koji zele pomoci i koji tako razmisljaju. Naravno, i ja kada vidim tako neki plakat uvijek pomognem jer stalno razmisljam sto bi bilo da ja slucajno dodem u takvu situaciju i da mi nitko nece pomoci?

    http://anastasijasblog1.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  10. Ti si sjajna i svaka ti čast! Stalno me oduševljavaš svojim postovima, mišljenjima... Bravo... ostala sam bez riječi! Od sada ću se zaista truditi da na ovaj način pomognem svim osobama kojim je pomoć zaista potrebna. ♥


    Novi post -> www.innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  11. Prelepo sto skrees paznju na ovakve stvari! Samo pokazujes kako si divna osoba! ♡
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши