Странице

среда, 3. август 2016.

Zašto je potrebno vežbati?

Hallo Leute

Jedna od stavki sa moje letnje to do liste jeste da se pozabavim svojim zdravljem. Pored zdrave ishrane, vežbanje je ključna stvar. Ipak, ja sam osoba koja stvarno ne voli da se bavi takvim aktivnostima. Ali stvarno. Zbog toga, meni je potrebna ogromna količina motivacije da bih se pokrenula (mislim na vežbe snage, trčanje, kardio itd.). Nakon određenog vremena, motivacija sa slikama i rečenicama je nestala i morala sam da pronađem novi način za aktivaciju svoje cenjene zadnjice. I pronašla sam ga! Lista sa stvarima zbog kojih je dobro vežbati.
Istraživanjem po internetu saznala sam da poboljšava pamćenje, tj. razne procese u mozgu. Za to su zaslužni određeni hormoni, koji se luče prilikom ili posle vežbanja (oni su zaslužni za sve i svašta, tako da sam se pobrinula da ne zaboravite na njih tokom celog posta ;) ).
Vežbanjem sagorevamo kalorije i nadograđujemo mišićnu masu, tako da smo u svakom slučaju na dobitku, bila naša želja gubitak kilaže ili samo oblikovanje tela. Samim tim se povećava naše samopouzdanje i zadovoljniji smo sami sa sobom.
(P)ostajemo fit i time održavamo naše zdravlje, što smanjuje rizik od mnogih bolesti u kasnijem dobu života.
Verujem da vam je svima poznat osećaj nakon završenog vežbanja. Ništa lepše od toga. Osim makarona sa gomilom sira ili gledanje serije po ceo dan. Ali da, ništa lepše od osećaja nakon vežbanja.
Postajemo pozitivniji (opet naučno dokazano, hormoni sreće).
Postajemo odgovorniji, jer to je nešto što bi trebalo da se radi skoro svaki dan. Mada i jedan put je bolji nego ni jedan, zar ne?
Redukuje stres (hormoni, duh).
Daje nam energiju (pogađajte zašto :D)
Takođe, reguliše i spavanje (više neću ni da se trudim da pišem).
Ubrzava metabolizam! Iskreno moja omiljena stavka, jer znate one osobe koje mogu da jedu po ceo dan i da budu skroz mršave i fit i sve? Ja ne spadam u tu kategoriju.
Koliko često vežbate?
Koja je vaša workout rutina?
Kako se motivišete?
Napišite mi što više stvari u komentarima, stvarno mi je potrebno.♥♥
V.

39 коментара:

  1. Bas je super post!
    Ja trenutno radim uglavnom samo kardio, odnosno preskacem uze, polako cu uvoditi i vjezbe snage.
    Motivacija trenutno mi je blog, takoder kada vidim da ima nekog napretka, to me bas motivira da idem dalje!
    Nisam znala da vjezbanje ima ovoliko koristi, lijepo je to znati :)
    Sretno ti sa vjezbanjem :)

    http://myfirsttextvm.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pokušavam da se ugledam na tebe i ostanem na nekoj akticnosti tako dugo. Haval ti!☺

      Избриши
  2. Divan post draga. Meni vježbanje uopće nije problem, obožavam vježbati, ali meni je problem prehrana. Nije da se prejedam ili nešto, ali ja obožavam čokoladu hahah. Meni je teže hraniti se zdravo nego vježbati, ali nadam se da će se to popraviti☺♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Blago se tebi! I ja dosta volim hranu, o čokoladi da ne pričamo, ali se trudim da se kontrolišem haha. :D Hvala ti!♥♥

      Избриши
  3. Odličan post!
    Volim vježbati ali barem jednom tjedno se trebam nagovarati haha:)

    https://thestarcounter.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  4. Divan post!!Ja sam baš pre neki dan sa drugaricom krenula na vežbanje i zdravu ishranu,ali slava nas je upropastila hahaha.Vežbanje je trajalo samo jedan dan,ali sreća pa spadam u one osobe koje su visoke,pa i kad se ugoje to se ne primećuje.

    mywonderland-xoxo.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha, znam taj osećaj. Ne mogu ni da izbrojim koliko puta sam tako krenula u zdrav život..Hvala ti☺

      Избриши
  5. Lep post! Ja najvise idem na trcanje i plivanje to mi je mnogo lakse nego da radim vezbe. Najvise me motivisu youtuberi koji se isljucivo bave vezbanjem. :)

    analtevss.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  6. Predobra ideja za post, super si ovo napisala! Ja sam odlučila da počnem da vežbam u skorije vreme, a inače često idem na trčanje. :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  7. Obožavam fitness! To je stvarno nešto što me čini sretnom, što me ispunjava. Prošle godine sam isto vježbala, 2014. išla nešto malo na fitness u dvorani, pa je tako nastao i moj ask.fm profil @blendermotivation24 (pitajte malo :P). Nakon par mjeseci sam prestala i od početka kolovoza sam opet počela. Vježbam jednom dnevno 'weekove' koje sam sastavila na asku. A motivacija mi je oblikovano tijelo, to da ako budem imala ravan stomak i ako budem imala oblikovano tijelo sve će mi lijepo stojati, pa mi je to neka motivacija, ali zapravo mi ona i ne treba jer vježbam svojevoljno i volim to. ♥ A post ti je odličan! :)

    Pink Is My Soul
    Annie's Fitness Blog

    ОдговориИзбриши
  8. Jako koristam post!Ja ću u budućnosti na blogu sigurno pisati nesto o mojoj fitness rutini.Uglavnom,ja danas počinjem vežbati i radiću 25 trbušnjaka po 6 serija i između svake serije imam 5 minuta odmora.A što se tiče čučnjeva radiću 15 po 5 serija.Takođe,radiću još neke vežbe.Obavestiću te kada budem pisala o fitness rutini. <3

    anastasjastyles.blogspot.ba <------ novi post

    ОдговориИзбриши
  9. Super si napisala ovaj post <3 Ja volim vježbati zato što kad vježban osjećam se mnogo više samouvjereno nego inače :)
    ♥ forever-blogm.blogspot.com ♥-new post :)

    ОдговориИзбриши
  10. Ovim posgom si me stvarno naterala da se postidim sto nikako ne mogu da nateram sebe da vezbam. Ipak, potrudicu se da to bar na neki nacin ucinim, bilo bi zaista sjajno imati brz metanolizam. Jer i ja imam isti problem kao ti, casa vode i puf evo jos pet kila viska hahaha ;) Sjajan post! :) <33

    www.marsyly.com

    ОдговориИзбриши
  11. Ha! Veoma zanimljiv post. Pored ishrane koje sam regulisala ove godine ( a veruj mi da je bila strašna ) odlučila sam i da se ja malo pokrenem. Bicikl vozim svako jutro, pre doručka, po pola sata-sat i onda se osećam zaista divno. Takođe, imam i drugaricu koja je veoma dobra u odbojci pa mi pomaže da savladam neke vetine...Ali sam ja veoma trapava osoba i jednstavno ja + neki sport nikako ne idemo zajedno. Tako da većinu našeg "treninga" ona provodi nervirajući se i odjašnjavajući mi šta da radim ^-^... Ali ipak mogu videti VELIKI napredak u mojoj "workout rutini". Još jednom, divan post draga! :)♥♥♥

    http://modernastreberka.blogspot.rs/ - Novi post

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je drago! Valjda će4 se i kod mene situacija popraviti.☺♥♥

      Избриши
  12. Odličan post, ja se nakon svakog vježbanja osjećam super tako da volim vježbati. :)

    xxmybeautyblogxx.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  13. Great post!
    Thank you for visiting my blog! I follow you now!

    www.recklessdiary.ru

    ОдговориИзбриши
  14. Ja radim vežbe svakog jutra, pre doručka, tada je najbolje kako kažu stručnjaci! Radim kardio vežbe od 10 minuta i postanem voda, bukvalno! Ugledala sam se na Gigi, Kendall, hehehe!

    http://dnkbff.blogspot.rs/ DANAS JE ROĐENDAN NAŠEG BLOGA!

    ОдговориИзбриши
  15. Odličan post, tema obara! Imaš moje praćenje draga. :-)
    https://xsparkleistax.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  16. Odličan post! Ja počnem da vežbam, ali brzo odustanem, što znam da nije dobro... Zapratila sam te ♥
    Ako želiš, možeš mi postaviti pitanja za moj prvi Q&A u komentarima mog poslednjeg posta.
    https://marized.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  17. Ja se trudim svakodnevno vježbati te ne jesti poslije 7 sati navečer. Što se tiče workout rutine pronalazim razne na Pinterestu, a prije njih vozim biciklo 20 minuta. Također pokušavam što češće šetati, jesti manje slatkiša i piti puno vode.
    Mene najviše motiviraju raznobojne slike sa citatima te kada počnem primjećivati male promjene na sebi, kao npr. jači mišići nogu, jer su mi one (bile) najveći kompleks. :D

    itsnina23.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  18. Sad si me motivirala da odmah krenem vježbati! :D Ponekad znam vježbati, ali u zadnje vrijeme sam malo češće počela. Stvarno je super osijećaj nakon odrađenih vježbi :D

    http://catherinehere.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  19. Tokom leta nisam bila baš najaktivnija što se vežbanja i fizičke aktivnosti uopšte tiče. :D ❤ Međutim od septembra ću da krenem nešto da treniram pa ću biti nešto aktivnija. :D Nemam neku posebnu workout rutinu, niti posebnu motivaciju, ali mislim da će me stavke iz ovog posta od sada potivisati. Sjajan post. ❤❤❤
    <3333333333333333333333333333333333

    eslyisworldview.blogspot.com

    ОдговориИзбриши