Странице

петак, 30. септембар 2016.

Školski poljubac

Hallo Leute♥

"Napokon kraj!" Misao koja mi se vrti u glavi dok izlazim kroz glavna školska vrata. Bila je ovo jedna veoma naporna nedelja. "Uh, nadam se da je neko spremio ručak... Samo želim da jedem i spavam. Taaaako sam umorna." Nove misli iskrsavaju u mojoj glavi.
Odjednom dobijam neki čudan osećaj u stomaku. Pomislim da je to posledica toga što je moj poslednji obrok bio u 10 sati. Sada je 14 časova.
Probijam se kroz masu đaka kako bih stigla do glavne kapije.
U silnoj gužvi primećujem nešto poznato.
 
Stomak nastavlja da se prevrće. Još uvek mi nije jasno čemu ta reakcija. Pomišljam da je posledica količine nervirnja te nedelje.
Tada se setim kada se pojavljuje taj čudan osećaj, nalik leptirićima. Ipak, deluje mi nemoguće. Moj predosećaj me vara. Nije moguće da se ta osoba trenutno nalazi ovde. U mojoj školi, u mom gradu, u mojoj državi. Pričali smo jutros. Poželeo mi je sreću na odgovaranju iz logike i obećao da ćemo se videti pre početka novembra. Najverovatnije polovinom oktobra, tada će imati pauzu.
Te misli me samo još više bacaju u očajanje i sada imam još jaču želju da što pre stignem kući. Guram se kroz masu, sa pognutom glavom, kako niko ne bi primetio moje zastakljene, svetlucave oči, koje samo što se nisu slomile.
Ipak, nešto mi ne da mira i osećam potrebu da podignem glavu. U tom trenutku sam uhvatila taj pogled. Suze su mi se slivale niz lice dok sam ga rukom prikrivala, kako bih sakrila svoje oduševljenje. Te tople ruke su mi došle u zagrljaj. Podigla sam glavu prema njemu i usne su nam se skopile.
Polako se čulo šaputanje u masi. Neki su ostali ukočeni prožeti mislima "Kako je moguće da ova ružna, debela, štreberka ima ovako nešto?". Naravno, niko nije znao za nas. To je bila moja mala tajna. Čak ni moja najbolja dugarica.
Krajičkom oka primetila sam da se i pojedni profesori osmehuju u našem pravcu.
Znate, nije me uopšte bilo briga za njih. Niti za to što stojim malo ispred glavne kapije zauzimajući jednu polovinu prostora za ulaženje. Za mene je svet tada stao...
Ništa mi više nije bilo potrebno.
 
Vaoma zanimljiva činjenica jeste da se ništa od ovoga nije dogodilo - sve je bilo u mojoj glavi, a još zanimljivija da čak nisam ni zaljubljena. Nemam ni simpatiju. Ni lika koga uhodim na društvenim mrežama. Ipak, ko zna, možda je ovo neki znak koji mi univerzum šalje... Ili samo posledica nespavanja.
V.

18 коментара:

  1. Huh, baš si me razočarala. Taman sam pomislila "Evo jedne srećne veze poslije mog, jučerašnjeg, posta prepunog pitanja" i hop baciš me u razočarenje. Nije ti to lijepo Višnjice. No, ipak, oduševljena sam tvojim pisanjem i stvarno sam uživala u čitanju. :*

    http://danny991.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veruj mi da sam i ja razočarana. Bilo bi lepo imati tako nešto... Hvala ti draga!♥

      Избриши
  2. Ovo je predivan post, zaista imas talenta za pisanje prica. Jedva cekam da procitam jos neku, draga! ♡
    Poseti ako zelis: :)Teen Queen

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno Ana! Ako mi naiđe inspiracija, biće mi drago da je objavim.☺♥

      Избриши
  3. I ja stalno zamišljam razne situacije koje se verovatno nikada neće desiti,ali ipak uživam u njihovom zamišljanju. :) Jako si lepo ovo napisala. :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Buhuuu, a ja konačno mislila da sam našla osobu koja je sretno zaljubljena,a ima manje od 25, ali očito još ništa. E ja jesam zaljubljena, u dečka kojeg gledam svakog dana, koji mi je prije bio sve, a sada mu ja ne značim ništa. Još teže gledati kako grli moju rodicu, ali neću mu to pokazati ni mrtva. <333

    Fantastiko World

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha, onda sigurno ima veze sa godinama... Kada bolje razmislim, ni ja ne poznajem nikogs ko je u pravoj srećnoj vezi a da ima malo manje godina. Nadam se da ćete popraviti odnose.☺

      Избриши
  5. Aaaa bas sam tuzna, nisam ocekivala ovaj kraj. na pocetku je mi jedelovalo kao da citam neki savrseni ljubavni roman, ali na kraju sam se malo razovarala.

    https://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidim da vas je sve razočarao kraj. Onda možete zamisliti kako je kada o tome maštate i skoroz se uživite i samo odjednom 'paaf' i shvatite da ništa ne postoji... Ali mi je ipak drago da izgelda kao savršen ljubavni roman. :)

      Избриши
  6. Aaaa, kako divna pričica, draga moja! Baš si me naterala da se uživim u post, tako da prosto nisam mogla da poverujem kada sam pročitala kraj, haha :) Stvarno sjajno barataš osećanjima <33

    Marsyly

    ОдговориИзбриши
  7. Mislim da je ovo odlična tema za pisati o istoj, jer, koliko znam niko dosad nije pisao ništa slično, tako da svaka čast na originalnosti, i žao mi je što ti ta veza nije potrajala, ali valjda je tako trebalo biti ;)

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Draga Višnja, pre nego što prokomentarišem ovaj post, moram da pohvalim izgled tvog bloga. Najviše mi se dopada kursor. Moram reći da jako lepo pišeš i vidi se da i sama voliš da čitaš knjige. Nisam očekivala ovakav kraj i nekako mi je nezamislivo da neko piše ovakvu temu, a nije čak ni zaljubljen. Ja nekako ne bih imala inspiracije za to, tako da ti skidam kapu što se toga tiče, svaka čast, oduševila si me! Samo ovako nastavi imaš moju podršku i moj follow:*

    Kika's blog

    ОдговориИзбриши
  9. Oduševljena sam.Prelepo napisano,ovo je prvi put da pročitam ovakav post,ostala sam bez teksta. Moram priznati da se i meni ovakve romanticne scene mmotaju po glavi i drago mi je da jos neko tako razmišlja. :)
    <a href="https://thebohodiary.blogspot.rs// >The Boho Dairy</a>

    ОдговориИзбриши