Странице

петак, 9. децембар 2016.

Korak po korak

Iz sna me trza užasavajući zvuk alarma, koji već nedeljama želim da promenim. Isključujem ga, telefon stavljam pod ćebe i zajedno sa njim nastavljam da spavam. U narednom trenutnku već je 6 i 25 i užurbano skačem iz kreveta i shvatam da sam se ponovo uspavala. Peti put ove nedelje. Odlazim do kupatila, umivam se, perem zube i oblačim odeću. Razmišljam kako ne želim da odem u školu i kako bi sve bilo mnogo lepše da se vratim u krevet i prespavam ovaj dan.
Tu misao mi razbije pogled na sat koji je već prikazivao dvadeset do sedam. Ulećem u kuhinju sa namerom da brzinski napravim sendviče za užinu. Shvatam da nema mog hleba, već samo onog sa pšeničnim brašnom koje ne konzumiram zbog posebnog načina ishrane. Setim se da sam rekla da ne treba da se kupi već da ću da ja sama ispeći. I to sam zaboravila. Udahnem duboko i odlučim da ću užinu kupiti u zdravoj hrani. Uzimam jaknu, šal i torbu, pozdravljam se sa tatom i silazim niz stepenice. Što sam niže, to je hladnije. Otvaram vrata ulaza i hladan vazduh me udara u lice.
Ne mogu da verujem koliko je hladno. Stavljam slušalice u uši i čekam bus. Njega nema sedam minuta i već se osećam kao kockica leda. Od hladnoće počinju da mi idu suze na oči i preostalih par minuta čekanja busa mi se čini kao večnost. Toliko mi je hladno i toliko sam umorna da to prerasta u nervozu. Još prvi čas imam pismeni! Imala sam želju da odustanem od svega. Želela sam da me zemlja proguta i vrati kada sve prođe. Ipak, ništa od toga se nije dogodilo. 
Ulazim u bus u koji jedva stajem, što me još više iznervira i već sam na ivici suza. Koncentrišem se na reči pesme koja trešti iz mojih slušalica. Tako se i ta naporna vožnja završava. 
Izlazim iz busa i počinjem da se krećem ka školi do koje ima još desetak minuta hoda. Još uvek mi je hladno i imam još veću želju da se sve završi. Ali opet ništa.
Udahni. Izdahni. Korak po korak
Ponavljam sebi u glavi korak po korak sve dok ne stignem do škole i shvatam da sam jednu prepreku danas već prešla - užasnu hladnoću i umor.
Izlazim sa časa, pismeni je napisan. To mi ne predstavlja nikakvo olakšanje pošto znam da i sledećih par časova imam razne testove i ispitivanja. Opet sebi ponavljam korak po korak. I zamislite sve je bilo završeno, a ja sam mogla da krenem natrag svojoj kući i svom krevetu. 
I ma koliko vam se činilo da je nešto previše strašno i nemoguće za vas, samo ponovite: Korak po korak. Sekund po sekund. Čas po čas. Dan po dan. Mesec po mesec. Godina po godina. Svako novo jutro će nam sa sobom donesti nove izazove i avanture i ne treba da se trudimo da ih izbegnemo, jer će nas one kad-tad stići. Samo hrabro! I ne zaboravite: korak po korak! Sve je moguće.
E-mail: compliment.my.brain@gmail.com

18 коментара:

  1. Stvarno uživam u tvojim postovima, pišeš prelepo i imaš zaista originalne ideje kroz koje uvek provučeš neku bitnu poruku. Samo nastavi tako.. :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post draga, sve si divno opisala. Meni je najbolje dok ne mislim o tome, npr. svako jutro pomislim 'kad ću ponovno doći doma' ali o toga nema ništa, što više razmišljam o tome, sporije mi vrijeme prolazi. Često sama sebi znam reći da uživam u trenutku i u svakom danu jer ako ovako nastavim, život će mi proći u čekanju☺♥

    http://nevergiveup656.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  3. Predivno si napisala ovo. Svaka čast! Ja sebi znam reći da mi je ovo samo jedna prilika za koju ne znam hoće li se opet ponoviti tako da pokušam to napraviti. :)♥

    sretnisanjar.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Nemaš pojma koliko mi je ovo trebalo! Današnji dan mi je bio naporan, a sledeća nedelja će biti mnogo gora i iskreno nisam sigurna kako ću da je prebrodim. Ali ovo što si napisala mi je jako pomoglo , hvala ti :)

    ОдговориИзбриши
  5. Odusevljena dam postom, krenes da citas i ne mozes da stanes jednostavno. Savrseno je.
    Ako hoces mozes da pogledas moj blog, u kojem ima sve i svasta, mada sam nedavno krenul.
    Link http://elbexxfashiondiary.blogspot.ba/?m=1

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan post!
    Svrati :https://eniiway.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  7. Super post!
    Pratim te, ako želiš da uzvratiš

    http://mysweetescapemasha.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  8. Svaka čast! Odličan post, mislim da nam se svima ovo dešava u decembru, raznorazni testovi,hladnoća, pa i živciranje nastaje zbog prevelikog stresa koji je prisutan baš sada. Drago mi je što si napisala ovakav post i uživala sam čitajući, iskren se nadam da će biti još ovakvih postova, moram priznati da si mene nspirisala. Hvala ti

    dnevnadozabloga.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  9. Kad bi sami znala koliko si me sad motivisala i koliko si ovo odlicno napisala! Ponosna sam na tebe, jer je ovo zaista fenomenakno! :D
    novi post:Teen Queen

    ОдговориИзбриши